Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 22:10

Η Apple θα καταβάλλει στην Ericsson ποσοστό των εσόδων από τα iPhone για την χρήση πατεντών της

Γράφτηκε από

ericsson appleΟι Apple και Ericsson κατέληξαν σε συμφωνία για τα δικαιώματα χρήσης τεχνολογιών GSM, UMTS και LTE, τα δικαιώματα των οποίων κατέχει η δεύτερη, τα οποία ήταν αντικείμενο δικαστικής αντιπαράθεσης μεταξύ τους.

Με την 7ετή συμφωνία, η Apple αποδέχεται την πληρωμή ενός μικρού ποσοστού από τις πωλήσεις των iPhones και iPads που πραγματοποεί (πληροφορίες θέλουν το ποσοστό να είναι 0,5% ανά συσκευή) στην Ericsson για την χρήση των τεχνολογιών της, Η Ericsson δεν ανακοίνωσε τα έσοδα που θα λάβει από τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Η διαμάχη για την πατέντα ανάμεσα σε Apple και Ericsson είχε ξεκινήσει από το 2012 και αφορά πατέντες της Ericsson που είναι απαραίτητες για την τεχνολογία LTE, όπως και για παλιότερα πρότυπα όπως το GSM και το UMTS.

Μάλιστα, το 2014 η Samsung είχε συμφωνήσει να καταβάλλει χρήματα στην Ericsson για τις συγκεκριμένες πατέντες. Απεναντίας, η Apple είχε πάει την υπόθεση με την Ericsson στα δικαστήρια τον περασμένο Ιανουάριο, ισχυριζόμενη ότι οι αμοιβές ευρεσιτεχνίας που απαιτούσε η Ericsson ήταν πολύ υψηλές.

Με την λήξη της διαμάχης οι δύο εταιρίες συμφώνησαν να συνεργαστούν στην ανάπτυξη του δικτύου επόμενης γενιάς 5G.