Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 09:36

Τέλος η απεριόριστη χωρητικότητα για χρήστες Office365 και μείωση στο storage

Γράφτηκε από

OneDriveMicrosoft00Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα προσφοράς απεριόριστου αποθηκευτικού χώρου στο OneDrive cloud storage για τους συνδρομητές του Office 365, η Microsoft αναθεωρεί την πολιτική της. Σημαντικές μειώσεις στο αποθηκευτικό χώρο του OneDrive cloud storage για όλους τους χρήστες του, μειώνοντας τον δωρεάν χώρο σε όλους και καταργώντας το "απεριόριστο" στον χώρο των συνδρομητών Office 365 οι οποίοι πλέον θα έχουν 1TB στην διάθεση τους.

Ο λόγος για τις παραπάνω αλλαγές και ειδικότερα για την κατάργηση του απεριόριστου αποθηκευτικού χώρου στους συνδρομητές Office 365, είναι σύμφωνα με τη Microsoft η υπερβολική χρήση από μια μικρή μερίδα χρηστών, που χρησιμοποιούσε την υπηρεσία για αποθήκευση πολλαπλών backup, ταινιών και DVR εγγραφών. Σε μερικές περιπτώσεις, υπήρχαν χρήστες που είχαν ανεβάσει 75TB δεδομένων, ένας αριθμός κατά 14.000 φορές μεγαλύτερος του μέσου όρου ανάγκασε την microsoft να τοποθετήσει τα νέα όρια.

Στο πλαίσιο των αλλαγών, η Microsoft μειώνει επιπλέον το δωρεάν OneDrive storage των "απλών" χρηστών από τα 15 στα 5GB και καταργεί τις συνδρομές των 100 και 200GB, εισάγοντας μία νέα των 50GB με κόστος 1.99 δολάρια το μήνα.

Οι χρήστες του Office 365, με πάνω από 1TB αρχείων στο OneDrive τους, έχουν ένα χρόνο στη διάθεσή τους για να απομακρύνουν το επιπλέον περιεχόμενο, ενώ και όλοι όσοι χρησιμοποιούν πάνω από 5GB στον free λογαριασμό τους θα έχουν 12 μήνες περιθώριο ώστε να "συμμορφωθούν" με τα νέα όρια. Οι χρήστες που έχουν τρέχουσα συνδρομή στα 100 ή τα 200GB δε θα επηρεαστούν. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τις αρχές του 2016.