Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 23:27

Συνέχεια στην διατήρηση της καλής τιμής για το ελαιόλαδο, 4 ευρώ/κιλό από τον Α.Σ. Κορυφασίου Κύριο

olive oil bottle3sΣυνεχίζονται τα θετικά μηνύματα από τις πρώτες αγοραπωλησίες ελαιολάδου. Μετά τα 4,60 ευρώ το κιλό που πουλήθηκε η πρώτη ποσότητα αγουρέλαιου από τον Αγροτικό Συνεταιρισµό Αγίων Αποστόλων Λακωνίας, ακολούθησε η πώληση του πρώτου φετινού μαυρολίσιου στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κορυφασίου. Η πώληση αφορούσε 20 τόνους στην Ιταλία με τιμή 4 ευρώ το κιλό. Σε επικοινωνία που είχε με τον ΑγροΤύπος, ο κ. Λάζαρο Σύρνο, πρόεδρο του Α.Σ. Κορυφασίου ο οποίος μας ανέφερε: «η χρονιά φέτος για την περιοχή μας (Κορυφάσιο, Δήμου Πύλου - Νέστορος) είναι πολύ καλή ποιοτικά και ποσοτικά. Οι αποδόσεις είναι επίσης πολύ καλές. Οι 20 τόνοι που πουλήσαμε ήταν για την Ιταλία».

Και πρόσθεσε: «Αντίστοιχα πέρσι η τιμή (τις πρώτης πώλησης) ήταν στα 3,40 ευρώ το κιλό. Οι εκτιμήσεις μας για τη φετινή χρονιά είναι θετικές όσον αφορά τις τιμές και πιστεύουμε ότι δεν θα πέσουν κάτω από τα 3,50 ευρώ το κιλό».

Υπενθυμίζουμε ότι την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου με… το δεξί ξεκίνησε η φετινή ελαιοκομική χρονιά και για τον Α.Σ. Αγίων Αποστόλων Λακωνίας αφού οι πρώτη «πράξη» στο αγουρέλαιο προϊδεάζει για τιμές εκκίνησης αρκετά πάνω από τα 3 ευρώ το κιλό για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έκανε τότε γνωστό στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος του Α.Σ., κ. Παναγιώτης Μπατζάκης «κλείσθηκε» συμφωνία για διάθεση αγουρέλαιου στην ιταλική αγορά (για το προϊόν που θα παραχθεί από τις 28 Σεπτεµβρίου έως και τις 10 Οκτωβρίου) στην τιμή των 4,60 ευρώ το κιλό.
Να σημειωθεί ότι οι ποικιλίες που παράγουν Αγουρέλαιο στην Π.Ε. Λακωνίας είναι η Αθηνοελιά.