Κυριακή, 06 Μαϊος 2018 23:42

Χαβάη: Θα συνεχιστεί για εβδομάδες ή μήνες η δραστηριότητα του Κιλαουέα Κύριο

Περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και είναι άγνωστο το πότε θα επιστρέψουν καθώς οι εκρήξεις στο ηφαίστειο Κιλαουέα στην Χαβάη συνεχίζονται. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι σεισμοί και οι εκλύσεις αερίων και λάβας θα συνεχιστούν, ενδεχομένως για αρκετούς μήνες, μετά την ισχυρή δόνηση των 6,9 βαθμών της Παρασκευής. Ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει καταγραφεί στο νησί από το 1975.

Μολονότι δεν έχουν σχηματιστεί σημαντικές ροές λάβας, η πυροσβεστική υπηρεσία προειδοποίησε για «εξαιρετικά επικίνδυνη ποιότητα του αέρα»λόγω των υψηλών επιπέδων διοξειδίου του θείου στην περιοχή που έχει εκκενωθεί. Το αέριο αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Γεωλογικό Ινστιτούτο το Σάββατο παρατηρήθηκαν νέες ρωγμές στο σημείο όπου εκλύεται η λάβα και μεγάλες ποσότητες λάβας κυλούν προς κατοικημένες περιοχές του νησιού.

Το Κιλαουέα είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του κόσμου και ένα από τα συνολικά πέντε της Χαβάης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή θάνατοι από τους σεισμούς ή τη δραστηριότητα του ηφαιστείου.

 

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δύο εκκατομύρια αιτήσεις για 368 θέσεις εργασίας