Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015 00:17

Ιαπωνικός όμιλος εξαγόρασε τους «Financial Times»

Ο όμιλος μέσων ενημέρωσης Nikkei συμφώνησε χθες να αγοράσει από τον εκδοτικό οίκο Pearson την οικονομική εφημερίδα, που ιδρύθηκε πριν από 171 χρόνια, έναντι 1,2 δισ. ευρώ.

Στη συμφωνία για την πώληση του ομίλου FT δεν συμπεριλήφθηκε το 50% του μετοχικού κεφαλαίου του περιοδικού «Economist» αλλά ούτε τα κεντρικά γραφεία της σύνταξης στις όχθες του Τάμεση.

Οι «FT», εφημερίδα που διαβάζουν οι ηγέτες και οι άνθρωποι που λαμβάνουν τις αποφάσεις σε όλο τον πλανήτη, θεωρείται η αδιαφιλονίκητη «Βίβλος» του επιχειρηματικού κόσμου. Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1888 και γνώρισε αμέσως επιτυχία στη Βρετανία, πριν αποκτήσει παγκόσμια διάσταση με την εξαγορά της το 1957 από τον οίκο Pearson.

Η εφημερίδα, η οποία απασχολεί πάνω από 600 δημοσιογράφους, τυπώνεται ταυτόχρονα σε πάνω από 20 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ το κοινό της ανέρχεται καθημερινά σε πάνω από 2 εκατομμύρια αναγνώστες.

Οι συνδρομητές της έντυπης και της ηλεκτρονικής έκδοσής της ανέρχονται σε 720.000 και ο αριθμός των αναγνωστών της στο Διαδίκτυο ξεπέρασε το 2012 εκείνους της έντυπης έκδοσής της και αντιπροσωπεύει πλέον το 70% των συνδρομητών της.

Χειρίστηκε «με τον καλύτερο τρόπο τη μετάβαση στις ψηφιακές εκδόσεις» χάρη στην «ικανότητά της να πουλάει συνδρομές», εξήγησε ο ο Στιβ Σίφερς, καθηγητής οικονομικής δημοσιογραφίας στο UCL.