Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017 00:13

Αλλαγή ώρας Κύριο

Γράφτηκε από

Μία ώρα πίσω γυρίζουν αύριο τα ρολόγια, την άνοιξη θα πάνε μία ώρα μπροστά στο πλαίσιο της εφαρμογή ενός «τελετουργικού» που έρχεται από το παρελθόν.
Η αλλαγή της ώρας εισήχθη για πρώτη φορά στη Γερμανία κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταξύ των δύο παγκόσμιων πολέμων και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η αλλαγή καταργήθηκε.

Μόνο το 1980 εισήχθη εκ νέου με στόχο την καλύτερη χρήση του φωτός της ημέρας, αλλά με αμφισβητούμενα αποτελέσματα.
Όμως, η αλλαγή της ώρας μπορεί να μη διατηρηθεί, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τις αιτήσεις ατόμων για την κατάργηση της θερινής ώρας, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ε.Ε. προσθέτοντας ότι όταν υπάρξει αποτέλεσμα, οι πολίτες θα ενημερωθούν.

Σύμφωνα με έρευνα του ταμείου ασφάλισης υγείας του DAK, σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γερμανών ζητούν να καταργηθεί η αλλαγή της ώρας και πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι τους λείπει ο ύπνος της μιας ώρας.

Σημειώνεται ότι δεν συμμετέχουν όλες οι χώρες στην αλλαγή της ώρας. Για παράδειγμα, η Ρωσία δεν αλλάζει την ώρα το καλοκαίρι καθώς η χώρα έχει έντεκα διαφορετικές ζώνες ώρας.

Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία ακολουθούσε τις αλλαγές Ε.Ε. μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 που αποφάσισε να διατηρήσει και τον χειμώνα τη θερινή ώρα.