Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 10:13

Mozilla: Εώς τον Σεπτέμβριο του 2017 ο Firefox θα υποστηρίζει τα Windows XP & Vista Κύριο

Γράφτηκε από

Οι περισσότεροι browsers έχουν σταματήσει να υποστηρίζουν τα Windows XP και Windows Vista, αλλά όχι και ο Firefox. Ως σήμερα, η τελευταία έκδοση του Firefox λειτουργεί κανονικά σε παλαιούς υπολογιστές.

Αλλά και στην Mozilla έχουν όρια, και έτσι, σκοπεύουν να σταματήσουν την υποστήριξη των δύο παλαιών λειτουργικών Microsoft από τον Σεπτέμβριο του 2017. Η Mozilla θα ξεκινήσει τη διαδικασία μετακινώντας τους χρήστες των συγκεκριμένων λειτουργικών συστημάτων στην Extended Support Release τον Μάρτιο του 2017, περιορίζοντας τους σε feature updates που θα λαμβάνουν καθυστερημένα σε σχέση με την κανονική διαδικασία.

Η εταιρεία σκοπεύει να αποκαλύψει μία τελευταία ημερομηνία υποστήριξης στα μέσα της νέας χρονιάς, ουσιαστικά θα κόψει τον ομφάλιο λώρο τον Σεπτέμβριο, όταν και θα σταματήσει να προσφέρει security updates. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι ο Firefox θα σταματήσει να λειτουργεί στα XP ή στα Vista τον Σεπτέμβριο, ωστόσο χωρίς υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας, οι συγκεκριμένοι υπολογιστές θα είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις και malware κάθε είδους.

Αυτό αφορά κυρίως τις επιχειρήσεις όπου υπάρχει σημαντικό ποσοστό που έχει ηλεκτρονικούς υπολογιστές με λειτουργικό XP και Vista. Καλό θα ήταν να γίνουν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην λειτουργία της επιχείρησης. Οι νέες τεχνολογίες είναι παρόν κυρίως αυτές που αφορούν το cloud business