Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015 20:12

Η καταστροφή των δασών μέσω ένός animation βιντεο

guardiansOftheForest2015sΚάποτε τα δάση κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος των ηπειρωτικών εδαφών της Γης. Σήμερα, λιγότερο από το μισό των δασών παραμένουν. Η αποψίλωση των δασών είναι ένα πραγματικό ζήτημα που επηρεάζει όχι μόνο το περιβάλλον μας, αλλά και την επιβίωσή μας ως είδος. Χρησιμοποιώντας τα κινουμένα σχέδια ως μέσο παρουσίασης του πολύπλευρου ζητήματος της βιώσιμης διαχείρισης των δασών.

Τα δάση πραγματοποιούν ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών:περιλαμβάνουν μερικούς από τους πιο πλούσιους σε βιοποικιλότητα οικοτόπους του κόσμου και δυστυχώς εξαφανίζονται με ανησυχητικό ρυθμό. Πολλές ταινίες με θέμα τα δάση έχουν την τάση να βασίζονται στο συναισθηματισμό και όχι στο τι συμβαίνει τώρα και τι μπορεί να γίνει για τη διατήρηση του οικοσυστήματος μας. Στο παρακάτω βίντεο η προσοχή μας μετατοπίζεται από το δάσος στις επιπτώσεις που έχει στην κοινωνία και την καθημερινή ζωή η καταστροφή του.

Τα δάση συμβάλλουν θετικά στο κλίμα καθώς απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα μετατρέποντας το σε οξυγόνο. Κάθε χρόνο 13 εκατ. εκτάρια δάσους (όσο το μέγεθος της Αγγλίας) καταστρέφονται. Με τον πληθυσμό της Γης να αυξάνεται, η ανάγκη για την κάλυψη της σίτισης ανάγκασε τους αγρότες σε αποψίλωση των δασών για την γεωργία και την κτηνοτροφία.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλο το εγχείρημα

Πολυμέσα