Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 00:55

Η Ανδριάνα χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας!

Η Ανδριάνα εντοπίστηκε ορφανή στις 15 Νοεμβρίου, από κάτοικο του νησιού της Σκοπέλου, σε άσχημη κατάσταση στην παραλία Βελανιό. Την επόμενη μέρα και μετά από ένα μακρύ ταξίδι, μεταφέρθηκε στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών για τη μεσογειακή φώκια της MOm στα Σπάτα, Αττικής.

Οι πρώτες εξετάσεις του ζώου, έδειξαν ότι ήταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, υποσιτισμένο, αφυδατωμένο και με λοίμωξη του αναπνευστικού. Η Ανδριάνα είναι από τα πιο μικρά και αδύνατα ζώα που έχουν εισαχθεί μέχρι σήμερα, στο Πρόγραμμα Περίθαλψης της MOm.

Σκοπός του προγράμματος περίθαλψης της Ανδριάνας είναι η επανένταξή της στο φυσικό περιβάλλον, μετά την ολοκλήρωσή του σε περίπου πέντε μήνες.

Η MOm έχει ανάγκη τη βοήθεια και την οικονομική συνεισφορά όλων μας προκειμένου να ολοκληρώσει την περίθαλψη της Ανδριάνας. Το πρόγραμμα περίθαλψης μίας νεογέννητης μεσογειακής φώκιας, αποτελεί μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη MOm. Οι άνθρωποι της οργάνωσης βρίσκονται κυριολεκτικά συνεχώς σε 24ωρη βάση δίπλα στην Ανδριάνα, φροντίζοντάς την και παρακολουθώντας την κατάσταση της υγείας της, έτοιμοι να παρέμβουν ανά πάσα στιγμή.

Andriana mom 2015aΟι ανάγκες για τη συνεχή φροντίδα της ορφανής φώκιας τόσο σε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους, όσο και σε αναλώσιμα, εξειδικευμένα κτηνιατρικά φάρμακα και κατάλληλες τροφές, είναι εξαιρετικά επιτακτικές και ιδιαίτερα απαιτητικές. Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα έξοδα περίθαλψης καλύπτονται πάντα από ιδίους πόρους της MOm, που προέρχονται από ιδιώτες, χορηγίες, δωρεές, προσφορές σε είδος και εθελοντική βοήθεια.

Έχοντας κύριο στόχο την επιβίωση της μικρής Ανδριάνας, και με την ελπίδα ότι θα καταφέρουμε να την επανεντάξουμε υγιή και δυνατή στο φυσικό της περιβάλλον, σας καλούμε να μας υποστηρίξετε στην προσπάθεια αυτή, οικονομικά, αλλά και ηθικά, με την προσφορά της εθελοντικής σας εργασίας. Ακόμα και το μικρότερο ποσό θα είναι εξαιρετικά πολύτιμο στη δύσκολη αυτή προσπάθεια.

Εδώ θα βρείτε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς στην περίθαλψη της μικρής Ανδριάνας.