Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 00:34

Η στιγμή που μια αρκούδα ξυπνά από τον χειμέριο λήθαργο (video)

Μετά από 8 χρόνια προσπαθειών η Νικόλ Γκάνον κατάφερε να καταγράψει τον Μπου, μια αρκούδα γκρίζλι, να ξυπνά από τον χειμέριο λήθαργο. Πέτυχε την κατάλληλη στιγμή και κατέγραψε με το κινητό τηλέφωνό της τη στιγμή που η αρκούδα ξυπνά από τον χειμέριο λήθαργο και βγαίνει από το χιόνι, κοιτάζοντας νυσταγμένα τριγύρω της.

Η Γκάνον, εργάζεται σε καταφύγιο αρκούδων και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της. «Η μαμά είναι τόσο υπερήφανη για εσένα. Είσαι τόσο καλό θέαμα!» ακούγεται να λέει στο βίντεο. «Πάντα βάζαμε κάμερες, αλλά κάθε φορά που αποφάσιζε να βγει η τεχνολογία μας απογοήτευε και δεν μπορούσαμε να καταγράψουμε τη στιγμή» εξήγησε στην «Guardian».

Ο Μπου ζει μόνος του στο καταφύγιο, στη βρετανική Κολούμπια, γεννήθηκε στη φύση, αλλά μεταφέρθηκε εκεί όταν λαθροκυνηγοί σκότωσαν τη μητέρα του το 2002.

Ο χώρος στον οποίο πέφτει σε χειμέριο λήθαργο ο Μπου, θαμμένος 2 μέτρα κάτω από το χιόνι, αποτελεί και αυτοσχέδιο εργαστήριο, έτσι ώστε οι ερευνητές να μελετούν τη χειμερία νάρκη του. Στις 17 Μαρτίου, η Γκάνον άκουσε κίνηση από τον χώρο αυτό, οπότε περίμενε μέχρι να βγει ο Μπου.

Πολυμέσα